Friday, October 21, 2011

October Fun Giveaway!

Now all leaves are down and wind whispers in plain trees. All little birds of Lapland escape the coldness to southern countries. Clouds float low on the grey sky and we can feel the coming of winter...

Long grey autumn is sometimes depressing and makes us feel sad. The natural treatment of seasonal depression is to make someone smile. Making other people happy makes you happier too!

We might have told you this before, but we wish to say it again. We are priviledged to have such wonderful readers as you folks are! We wish to thank you for all those lovely letters and photos you have sent us. You really make our days brighter. That’s what inspired us to share some October Fun with you!

We have teamed up with some great people all over the world to bring you these great October Fun -giveaways. To see exactly what you are winning and to be in with a chance of getting your hands on these you just need to choose your nearest or dearest agent or Ottobre fan club and leave you comment on her / their blog or facebook wall.

#EDIT: Those of you, who do not find your agent in the list, but wish to have the change to win one of our giveaways, please write a comment on this posting. Please tell us your country, your pattern wish and either you email address or customer number, so it makes us easier to reach you in case you win! This giveaway is free for all our readers.  We will draw the winners on October 31. 2011 #

AUSTRALIA
Lisa and the Crafty Mamas
http://craftymamas.blogspot.com/2011/10/crafty-mamas-7th-birthday-ottobre.html

NORTH AMERICA
Our official US-agent Jan-Marie at Woolythread.com
http://woolythread.blogspot.com

GERMANY
Our official agent Nathalie and Ottobre Fans
http://ottobrefans.de/Drupal6/node/1611
http://www.facebook.com/Ottobrefans

FRANCE
Rébecca at Ottobre Addicts
http://ottobreaddicts.canalblog.com/archives/2011/10/20/22413975.html

UK
Our official agent Lisa at Dots n Stripes
http://dotsnstripes.blogspot.com/
http://www.facebook.com/pages/Dots-n-Stripes/137877089584458

NORGE
Our official agent Venke at Sydilla.no
http://sydilla.blogspot.com/
http://www.facebook.com/pages/Sydillano/370553877684


SWEDEN
Jenny at NeaNobelle.se
http://neanobelle.blogspot.com/2011/10/ottobre-utlottning.html

THE NETHERLANDS, BELGIUM AND LUXEMBURG
Grietje is our agent in BeNeLux countries
You can participate the draw by sending your pattern wishes to: infoottobre@hetnet.nl

RUSSIA
Julia at Hobby-Agent

http://hobby-agent.blogspot.com/2011/10/ottobre.html
http://hobby-agent.ru/

+ + +

Syksyn viima vihmoo ja harmaat pilvet raahautuvat pitkin taivaanrantaa. Linnutkin pakenevat  kylmyyden tieltä. Talven tulon voi jo melkein haistaa...


Ei anneta syksyn harmauden masentaa, vaan otetaan ilo irti ihan pienistäkin asioista. Olemme varmasti sanoneet tämän jo aiemminkin, mutta kerrataanpa se vielä. Me olemme ylpeitä asiakkaistamme -te olette ihan siis ihan mahtavia! Kiitos siitä. Kiitos myös kaikista hauskoista kirjeistä ja kuvista, joita saamme sähköpostissa ja myös  ihanina kirjeinä ja suloisina lasten piirroksina. 


Kiitos kuuluu myös teille kaikille upeille paikallisille asiakkaillemme, jotka piipahdatte myymälässämme täällä Rovaniemellä. Iloiset lastenkiljahdukset piristävät työpäiviämme kummasti.


Jotta kiitokset eivät jäisi pelkäksi sanahelinäksi laitetaan hyvä kiertämään. Jätä kommenttina tähän blogipostaukseen kaavatoiveesi ja yhteystietosi (jos et halua jättää sp-osoitettasi, jätä vaikkapa asiakasnumerosi tai linkki blogiisi). Arvomme kaikkien kommenttien jättäneiden kesken kaksi Ottobre design lastenlehden vuosikertaa (4 lehteä) ja kaksi Ottobre woman vuosikertaa (2 lehteä) sekä 50 euron lahjakortin Etsy-kauppaamme.


Arvomme palkinnot 31. lokakuuta. Onnea matkaan!

+ + +

91 comments:

glenni said...
This comment has been removed by the author.
glenni said...

vk-/talvihaalari koossa 86 ->
miesten kaavat ois kans kivoja (vaikka ihan vaan pusero, poolo...)

niin joo, yheystiedot unohtu, kalla ät helsinkilainen piste com

Anonymous said...

Asiakasnumerolla 205024 toivotaan seuraavaa: Ulkohaalarin ja etenkin avomallin haalarihousujen kaava tuollaiselle pitkälle pojalle olisi kiva. Ennustaisin, että kuusivuotiaana on vähintään 130cm :)

OTTOBRE staff said...

Lehden alkuvaiheessa teimme enemmän Suomen talveen sopivia kaavoja. Nehän on usein sellaisia perusmalleja, joissa muoti ei niin kovin paljon muutu. Kun asiakaskuntamme alkoi olla valtaosin keski-eurooppalaista luovuimme osin noista paksummista vaatteista. Nyt tuntuu, että toppakaavojen kysyntä taas olisi kasvussa, myös muissa Skandinavian maissa ja Pohjois-Amerikassa.

Tässä kuitenkin muutama kaavaehdotus, että pääsette alkuun:

Pojan olkaimelliset toppahousut löytyvät lehdestä 4/2000 aina kokoon 140 cm saakka.

Samassa lehdessä on toppatakkeja, fleecetakkeja, tikkiliivit ja pienten talvihaalari. Voit kurkistaa niitä täältä:
http://www.ottobredesign.com/lehdet/2000_4/18.html

Myös lehdessä 4/2001 löytyy runsaasti talvivaatteita:
http://www.ottobredesign.com/fi/lehdet/2001_4/index.html

Samoin lehdestä 4/2002 näppärät muuntamiskelpoiset toppahaalarit pikkuväelle ja runsaasti takkeja: http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2002_4/index.html?fi

Lehdethän on tietysti loppuunmyyty jo vuosia sitten, mutta kaavat ja ohjeet löytyvät vielä kaavakoneelta, josta niitä voimme näppärästi tulostaa.

Kannattaa laittaa sp-viesti, jos joku malli noista tuntuisi sopivalta!

Talvenodotuksessa mukana,

Ottobren väki

Erja said...

Meillä kaivattaisiin liikuntaharrastuksiin sopivia kaavoja; juoksutrikoita ja -paitoja, lämmittelypukuja, ihonmyötäisten kerrastojen kaavoja, koot 122-170 cm.
T: aititeki.blogspot.com

Karoliina said...

Ns. liivihameen kaavaa kaipaisin, istuvampaa mallia kuin mitä viimeisimmäsä lehdessä.

Anonymous said...

Poikien juhlavaatteiden kaavat olisi aina kivoja. Etenkin hoikille pojille.
marja@ipi.fi

Riikka said...

Meillä tyttö pitäisi vain poolokaulusneuleita ja kun en viitsi neuloa voisi sellaisen ommella. Pitkän mallinen ja isolla kauluksella. Ei liian leveä malli hoikalle neidille! Koossa 146cm. Tästä innostuneena, voisihan tuon itsekin muokata...

JenniE said...

Toivoisin kaavaksi naisten arkimekkoa, ei kietaisumallia, vaan enemmänkin tunikatyyppistä. Hankala selittää, itse etsin täydellisen työmekon kaavaa ja kun sellaiseen törmään, tiedän että se siinä!

terv. Jenni
http://handmadebyjii.blogspot.com/

MiriLii said...

Toivoisin kaavoihin enemmän vaatteita erittäin hoikille pojille. Niin arki- kuin juhlavaatteita. Sekä erityisesti normaalit farkut, yksinkertaiset, jotka ovat helppo toteuttaa. Koossa 80-110.

t.mirilii.blogspot.com

Anonymous said...

Mulla toiveena kivoja sisävaatteita pojille 10-12v. Vain hupparit tuntuu kelpaavan, äiti kaipaisi vaihtelua. tilvikki at gmail piste com.

Anonymous said...

Toivoisin kaavoihin helppoja arkivaatteita tytöille koossa 104->. Sellaisi mitä helppo käyttää hoidossa, jotta saa ulkovaatteiden alle, esim. collegepaitoja. Asiakas 207698

Ziina said...

Kaupoissa myydään joskus rintaliiviosalla varustettuja toppeja jotka ovat käteviä kesällä ja kotioloissa, tälläiseen toivoisin kaavaa. Ja isojen tyttöjen ja poikien yöasuja.

Maria said...

Ensinnäkin - suurkiitokset mahtavasta lehdestä! :) Minä kaipaisin kaavoja poikien ja tyttöjen - isointen sekä pienten - alusvaatteisiin. Varsinkin vähän isoimmille lapsille - esikoinen tarvitsee kohtaa ensimmäiset rintaliivit, mutta myös pienemmät lapset toppeja ja alushousuja/kalsareita.

blogi http://marimik.blogspot.com

Maria said...

Mulle tuli kanssa ensimmäiseksi mieleen ulkovaatteet. Täytyykin käydä kirjastossa katsomassa noita vanhoja lehtiä. Erityisesti kaipaisin kaavoja sellaisiin puoliselkään tuleviin henkselillisiin ulkohousuihin, joissa ei ole saumaa lahkeen sisäreunassa, vaan lahkeen ulkoreunassa. Tämän lisäksi kaipaisin kovasti kaavoja b-mitoituksella niin tytölle kuin pojallekin. Erityisesti housuja ja hameita.

Unknown said...

I would love some simple dresses for me, and nice simple fun clothes for my boys (80-110)

Anonymous said...

Toiveissa olisi kapealinjainen, olkapäiltä aukeava haalarihousu 1-2 -vuotiaille. Terveisin tiina-maria (at) hotmail piste com.

Riinu said...

Hmm... Sellaisen lappuhaalarin kaava, missä ei näytä raskaana olevalta ;)
t: riina . perttala ät gmail . com

transoks said...

I would like to say thank you to [b]Julia[\b] - our dear agent in Russia!
Thanks to her I have that great possibility to sew to me and to my son!
Her blog is here http://hobby-agent.blogspot.com/
( should I indicate mine?)
May I ask for a simple winter dress for me and an overall my my 5 years old son (116) - the one in 2010-1 was great OR some "real man" suit for special occasions.
THANK YOU!
Oksana, Russia, transoks@gmail.com

Tsu said...

Alushousuja ja pitkiksiä koossa 90-170 :)

kotikaruselli@gmail.com

Anonymous said...

Rovaniemen myymälässä on ollut aina ilo asioda! Loistava palvelu!

Minä toivoisin hyvin istuvaa naisten kotihousujen kaavaa.
Lillaphant @ gmail.com

Krista said...

Hei, ensimmäisenä toiveena esitän lastenvaatekaavoihin selkeämpää kaksoismitoitusta. Oma tyttö on sieltä hoikemmasta päästä, joten lähes jokasen käyttämäni kaavan olen joutunut mitoittamaan uudelleen. Kaavatoiveissa olisi myös lasten jumppa- ja urheiluvaatteita. s-posti: kaikkiyhdestkoost@gmail.com

Unikuu said...

minäkin kiitän hyvästä lehdestä. itselle ei nyt tule mieleen mitään erityistä. isommille pojille( 128-140) toivoisin tietysti kaikenlaista,alusvaatteista toppatakkeihin. ehkä ne miesten kaavat olisi myös kivat. tai vaikka jossain lehdessä sitten joku kurkkaus menneeseen ,jossa olisi kerrottu mistä lehdestä löytyy juuri ne toppavaatteet ja mistä a-linjaisia takkeja naisille... tms tai ehkäpä teidän kannattaisi tehdä kaavahaku mahdolliseksi nettisivuille.
terveisin unikuut(at)gmail.com

Mama Peippo said...

Minä olen kaivannut kaavoja sadetakkiin ja -housuihin, noin kaksi-kolme vuotiaalle. Yhden a-linjaisen jo teinkin, mutta se käy ennemmin hienostelutakiksi. Kaipaisin nyt sellaisia, jotka kelpaisivat enemmän leikkeihin. Pul-kankaasta tein takin ja olen tykännyt sen kangasmaisuudesta ja hengittävyydestä.

Myös minä olen kaivannut ulkoiluhaalarin kaavaa. Taaperoikäiselle.

Vauvaikäiselle kaipaisin potkuhousujen ja siihen kivan paidan kaavaa. Unipussinkin kaava olisi kiva.

http://downinsyndrooma.blogspot.com/

Kielisoppa said...

Kaipaan kaavoja mielikuvitusleikkeihin, naamiaisiin ja koulunäytelmiin. Erityisesti eläimiä, prinsessa hameita, ritaripukua, leppäkerttua, hämähäkkiä ja kurpitsa/tomaattiasua. Kaikkia kokoja

ja sitten tietysti asuja morsiusneidolle / pojalle ja hääpukunumeroa aikuisille

Anonymous said...

Kiitos inspiroivista lehdistä ja kaupasta Rovaniemellä!
Olisi kiva saada kaavaa naisten mekkoon, jota voisi käyttää imettäessäkin.

t. marieeri(at)hotmail.com

NorppaStiina said...

Kiitos ihanasta ja inspiroivasta lehdestä! Sadetakin kaavaa toivoisin (sekä pitkänä että lyhyenä, aikuisille ja lapsille) ja vinkkejä sellaisen ompeluun. Lisäksi hoikalle lapselle perusvaatteiden kaavoja. Joitakin on jo vuosien saatossa ollutkin mutta lisää toivoisin. :)

iikku said...

Kiitos kivoista ohjeista...vasta aloittelen ompelua ja helppo tunika tyyppinen ohje ilahduttaa aina =)

Sanna said...

Toivoisin kaavoihin kapeampaa mitoitusta noin ylipäätään, mutta erityistoiveena olisi nimenomaan myös talvivaatteet, henkselihousut, toppatakit ja haalarit. Toivoisin myös kaavoja, joissa olisi enemmän vaihtelumahdollisuutta, esim samaan paitaan pari erilaista hihaa.

Anonymous said...

I enjoy the magasine every time a new comes out, I have just sewed 2 sets of t-shirts, trousers and sweatshirts for my grandson size 92 and it fits him so fine, I look forward to having lost more weight so I can sew number 16 from the latest ottobre woman and yesterday I sewed number 6 for myself.
wonderful magasine, great fit even when I am a size 50.
thank you very much, Dorte Kreiberg, Denmark

Puuhasteleva muori said...

Hei!
Yksittäisen kaavatoiveen sijaan minulla(kin) olisi toiveena saada istuvampia vaatteita hoikille tytöilleni. Siksi toivoisinkin kunnon selkeää juttua kaavojen muokkaamisesta omiin tarpeisiin! Kuinka kaavaa kavennetaan niin että mittasuhteet muuten säilyy, joku toinen varmaan kaipaisi myös ohjeita väljyyden lisäämiseksi kaavoihin, vinkkiä siitä, paljonko väljyysvaraa kannattaa jättää ym.

Kiitos hyvästä lehdestä ja mahtavasta palvelusta Rovaniemen liikkeessä! :)

http://muorinpuuhasteluja.blogspot.com/

Unaja said...

Kiitos kivasta ja värikkäästä kaavalehdestä. Läheskään joka numerosta ei tule ommeltua mitään, toisaalta lempparikaavoja tulee käytettyä useammankin kerran.

Kaipaisin aikuiselle ajatonta kietaisumallista monikäyttöistä puseroa, joka menisi niin arkeen kuin juhlaan. Kaavaa tälläiselle olen etisynyt jo kauan.

Lisäksi yksinkertaisia, näppäriä (helposti puettavia) poikien vaatteita jollakin kivalla jujulla. Omat mukeloni (92-98 ja 116-120) eivät ole hoikimmasta päästä,mutta siitä huolimatta kaavoja joutuu usein vähän kaventelemaan, eli muokkausohjeet olisivat myös hyödyllisiä.

http://unajanunelmia.blogspot.com/

green23 said...

Hi, I love your magazine (ladies and kids!). I would like another nursing shirt. They are so useful. Also a shirt similar to Anna Maria Horner's new pattern Portrait Blouse http://www.annamariahorner.com/painted.portrait.blouse.pdf

Rgds, Annette
annettegreen@gmail.com

Manda said...

Minäkin kaipailin henkselitoppahousujen kaavaa 130-140 senttisenä, mutta täytyypä metsästää noita vanhoja lehtiä.
Naisten koossa toivoisin A-linjaista lyhythihaista takkimekkoa, sellaista 'taiteilijatakkia'.

Manda
http://virvalilja.blogspot.com/

mermaids said...

I have been a long time subscriber and avid fan. I would LOVE, LOVE, LOVE a few patterns for older teen boys/young men. My 16 year old son has learned to sew. He loves the design aesthetic of Ottobre, but there is nothing in his size. Please help him. :)

Cride -Kristallinhohdosta said...

Kisassa mukana. Yksinkertaisia mekon ja trikoopaidan ohjetta kaipailisin. Sellaista joka sopii vasta-alkajalle. Yhteystietoni kristallinhohtoa@gmail.com

Katja said...

Täälläkin yksi lehden tilaaja ja blogin lukija mukana kisassa. Itse toivoisin pienempiä kokoja moniin pikkutyttöjen mekkoihin, varsinkin pitkähihaisiin. Vauvamekkoja on vähän ja nekin suurin osa hihattomia ja nuo isompien tyttöjen mekot kävisivät mallilltaan ihan hyvin 80 cm pitkälle puolitoistavuotiaallekin. Woman lehteä en ole koskaan ostanut, sillä mallit vaikuttavat suunnitellun vähän muodokkaammalle kropalle kuin oma ruipelo 34-kokoinen kroppani. Olisi siis kiva saada jotain klassista hoikalle sopivaa mekkoa tai tunikaa.

OTTOBRE staff said...

Katja!

Kannattaa kyllä rohkeasti kokeilla myös naistenlehteä. Vaikka mallihenkilömme lehdessä ovat tavallisia suomalaisia kaikenkokoisia naisia, on jokaisesta kaavasta mukana myös koko 34.

Esim. tuoreimman lehden mallina oli kokoa 36 oleva reipas nuori nainen. Mallina olevien henkilöiden kaavakoko ja pituus on merkitty lehden kuvateksien loppuun, joten se antaa kaavan koosta ja väljyydestä vähän osviittaa.

Ottobre

Pirkko said...

Sadetakki ja joku fiksun mallinen pipo äidille <3

ShirleyC said...

I would just love any kind of pattern for my little 4 yr. old granddaughter. All of your patterns are so unique and different.

clarkclay@bellsouth.net

Anonymous said...

I would like more patterns for women skirts
Greetings from Croatia
Christiane
chrisluk@net.hr

Anonymous said...

Minä kaipaisin enemmän malleja isommille pojille 130 cm ylöspäin. Kauppojen tarjonta kun sen kokoisille pojille on ankea. Ottobren peruskaavoista saa sovellettua omiin tarpeisiin sopivat perusvaatteet, mutta kaipaisin enemmän inspiraatiota värikkäisiin, reippaisiin vaatteisiin, joissa olisi jujua. t. asiakas 204208

Marianne said...

Toivoisin sadetakin kaavaa, erityisesti 7. ja 9. vuotiaille tytöille sekä äidille tietysti :)
jekkunen@gmail.com

Retu said...

Paljon olen Ottobrestä ommellut, mutta miehelle ihan peruspaidan kaavaa en vielä ole löytänyt. Pitkäselkäiselle ja -kätiselle miehelle jos paitakaava löytyisi, olisin ikionnellinen!

Anonymous said...

Paljon olen ommellut lehdestä lapsille ja kaavat ovat juuri sopivia meidän muksuille.Leikki-ikäisille olisi kiva saada kaavoja, joissa olisi jokin "juju". Iroitettavia osia tms.
Nina
ooti-@suomi24.fi

Eva said...

Yöpuku ja pyjama kaavat olisivat ihania! Olen jo ommellut paljon teidän kaavoista ja aina lopputulos oli ihana! :-) Kiitos!

Anonymous said...

Hi there,
I've been a true fan of your magazine for years and every new issue brings joy to me and my children. Thanks for being so creative!
And of course I'd love to win!! I don't know my customer number by heart but I do know my email address: friderun (at) gmx.de.
friderun from Germany

Anonymous said...

Rukkasia ja erilaisia hattuja aina tarvitsee kaiken kokoisille ja ikäisille. Ne ohjeet mitä aina on jostain aiheesta on todella hyviä. Naamiaisasuja voisi joskus olla? Onko liikaa, jos joskus olisi aina joku neuleohjekin lehdessä? Sellainen kiva yksinkertainen college haalari, mitkä on nyt muotiakin. Saisi olla ihan pienille ja sitten isommillekin 170cm asti. Mitähän vielä. :D Peruskaavat ovat aina hyviä. jotain henkselihousuja velourtyyppisesti (jotkut tainnut joskus ollakin collegesta tms, mutta vähän erilaisia). Jotain retrohenkisiä kaavja ehkä?


T: tikrutin ät gmail . com

AniLiN said...

Hei!
Olen tyytyväinen woman-lehden tilaaja. Toivoisin ulkoliikuntaan takin ja housun kaavat, jotka sopisivat juoksuun, pyöräilyyn ja murtomaahiihtoon. Sen lisäksi trikooleninki sivupoimitettu tai yläosan kietaisulla.

http://www.anilinblog.blogspot.com/

helmie said...

Mukava lehti ja hienoa, että suomesta löytyy tällaista osaamista :)

Lehdissänne on ihania ohjeita, mutta kiireisenä ja malttamattona toivoisin välillä lisää ohjeita yksinkertaisiin arkivaatteisiin jotka valmistuvat nopeasti ja helposti.

Unikuu said...

mun on pakko laittaa vielä toinenkin kommentti. olen siis jo osallistunut kerran joten tämän "lipukkeen" voi jättää huomiotta. tuli keskustelua muiden ompelijoiden kesken ja kaivattaisiin siis sellaista haalarikaavaa jossa ei ole lahkeen sisäsaumaa. ja siis isommille lapsille. ainakin kokoon 134 asti.

Hopeasydän said...

Hei

Haluaisin kaavan siron naisen tunikasta. Arkitunikasta.
En ole ollenkaan erinomainen ompelija, joten tiettyä kaavojen helppoutta ja loogisuutta toivoisin ;) Toki pienet kivat yksityiskohdat viimeistelee kokonaisuuden.

http://hopeasydan.blogspot.com

OTTOBRE staff said...

Unikuu & kumppanit

Tarkoitattekos nyt siis ulkoiluhaalaria vai olkaimellista sisähaalaria. Ja mikä kokoryhmä olisi mieluisin? Entäs matsku?

Täältä suunnittelupöydän äärestä kysellään tarkempia specsejä :) Nyt ois mahdollisuus saada siis melkein mittatilauskaavaa...

Tuula

- paitaressu - said...

Kiitos hyvästä lehdestä! Myymälässänne asioiminen on aina iso ilo :-)

Toivoisin myös hieman kapeampaa mitoitusta kaavoihin.

Emmi said...

Naisten alaspäin levenevä kevät/syksytakki olisi ihana. Sellaista olen monesti etsinyt. Vieläpä jos siinä olisi selässä puolivälinkohdalla pieni rypytys niin tulisi vielä enemmän kellomallisempi. Ja sitten siihen vielä irrotettava huppu niin bueno! Päälikangas ja vuori tietysti erivärisillä reippaan raikkailla väreillä!

http://handmadehippu.blogspot.com/

Njeri said...

I am so happy for this giveaway. I am reader from Kenya and I would love to win any of the ottobre women's patterns.
My email is; njerijacquline(@)yahoo(dot)com

Delben said...

Hi I am Delene from South Africa. I just love your magazine. Got my new one yesterday. Have read through it over and over. I use the patterns a lot although I do not send photos of my finished products. I am always inspired by the patterns and its lovely to get new ideas.

Anonymous said...

Sadeasun (takki + henkselihousut) kaavaa kaipaisin koosta 80cm ylöspäin. Ihan sellaista peruskaavaa, samantyyppistä kuin Rukan sadeasut eli erityisesti housut saisivat olla korkealle ulottuvat.

minttu ät xor.fi

Minna said...

Ensiksi suuret kiitokset lehdestä!

Kaavatoiveena tuli ensimmäisenä mieleen pienten lasten sisähaalarit, sellaiset lappumalliset, henkseleillä ja retrotyyliin vetoketju edessä.

Isojen tyttöjen kaavat (140cm->)ei innosta meidän tyttöä, niihin enemmän teinityyliä.

Kaavojen muuntelumahdollisuuksia lisää ja vinkkejä niihin tekstein tai kuvin, edellämainittu samaan paitaa kaksi hihavaihtoehtoa oli hyvä, samoin voisi olla vaihtoehtoisia taskuja, huppuja jne.

Anonymous said...

Na, da mache ich doch gerne mit.

Liebe Grüße
Alex

Eve said...
This comment has been removed by the author.
Eve said...

Kaavatoiveena jokin lipallinen talvilakki pojalle ja muutenkin tykkään erilaisista hattukaavoista. Myös enempi hoikille lapsille toivoisin enempi kaavoja. Itse en ole vielä niin taitava muokkaamaan vaativampia kaavoja hoikemmille sopivaksi. Myös imetyspaitakaava olisi kiva!
dellisestä poistetusta puuttui asiakasnumero eli 603308-1106

Eve said...

Siis asiakasnumero on 208712
Sekoilen nyt kunnolla sitten! :)

Anonymous said...

Kaavatoiveena olisi nahkaisten sisätossujen kaava ja kokotoiveena 24-32 Siis sellaiset kerhotossut : )
Asiakasnumero:206533
mirya@wippies.com

Pihla said...

kaipaisin huppartunikan kaavaa,jossa lantiolla poikkileikkaus ja helma kuin hameessa.laitan kuvana.on pitänytkin pyytää jo pitkään. -pihla-

Anonymous said...

My pattern wish for the kids issues would be a costume edition. I have 2 girls, so fairy/princess outfits would be a huge help. For the women's issue I would love to see a bolero pattern, plain and with a few variations, also an over-sized bat wing top with elastic waist. Australia
shaunabrown@hotmail.com

Unikuu said...

Hei. meillä oli pikainen aivoriihi ja tällaistä oltaisiin vailla: ulkohaalari 2 in 1. Eli haalari jossa irroitettava vuori.hihoissa ja lahkeissa sisimmän vuoren päälle jotain liukasta jotta on helpompi pukea. sopii siis talvella vuoren kanssa ja välikaudella ilman vuorta. Sellainen että voi tehdä ilman taskuja koska yleensä ne taskujen läpät ottaa karheumat ensimmäiseksi ja ei me olla edes ulkohaalarissa tarvittu taskuja. Säädettävissä oleva vyötärökuminauha tai vastaava. pysyy hoikienkin päällä. Irroitettava viimalta suojaava huppu&kaulus. ei siis suurta ja avointa. ja kiinteät heijastimet. Kokona toivottiin jopa (86)92-134. Matskusta ei ollut mitään erillistä tietoa muutakuin toivottiin sellaista joka on kosteudenkestävää. Ja että alaosan saumat teipattaisiin.. Ja napeilla kiinnitettäviä säädettäviä jalkalenksuja toivottiin. Vetoketjullinen ja tuulilistalla. Lahkeisiin ja hihasuihin kuminauha. Vuori alkaisi kauempaa hihansuusta ja lahkeesta jottei vedä kosteutta niin helposti sisävaatteisiin. jatkan jos tulee muuta mieleen. :D

Anniini said...

Kerhotossut kelpais tännekkin, samoin vinkit juurikin kaavan kaventamiseen tai kapeampia kaavoja. Trikoounipussi ilman mitään vanuja, sen voisi kaavoittaa vaikkapa 104 asti kun meillä ainakaan ei pysy peitto, ei sukat, aina ei housutkaan ja viileä on öisin. Niin, että lapsonen voisi itse kävellä sänkyyn, mutta nukahdettuaan äiti voisi napata pussin jalkojen suojaksi ja kiinni.

Anniini
laskuvarjolyhdyntakana(at)gmail.com

Anonymous said...

Hei! Osallistun kilpailuun. Kaipaisin enemmän kaavoja pojille. Itselleni mieluisia olisivat siistit tunikat.
-Niitta- (206996)

Anonymous said...

Hei!!
Minä kaipailisin sellista pitkähihaisen trikoo-/collegemekon kaavaa,joka olisi vyötärön kohdalta rypytetty,ei siis vain suoraan tunikasta jatkettu...Ja kokotoiveeni 98cm->.Olen tosin ollut lehtenne säännöllinen lukija vasta tämän vuoden,josko jossain vanhemmassa lehdessä olisi semmoinen kaava ollut...
T: outsapop at jippii piste fi

Anonymous said...

Toivoisin vauvanvaatteiden kaavoihin mainintaa, onko ne kaavoitettu kesto- vai kertakäyttövaippaa käyttävälle. Usein joutuu korottamaan vyötäröä koska kestovaippa vie enemmän tilaa. Bodyjen kaavoissa voisi myös olla ohje tarvittavan väljyysvaran lisäämiseksi haarakappaleeseen mikäli käyttäjä on kestopeppu. Haarasta jää muuten ahtaaksi ja joutuu käyttämään jatkopaloja, olisi ihanaa esimerkiksi viedä lahjaksi kestoilijaperheen vauvalle body joka on valmiiksi sopiva ilman jatkopaloja.

Taitaa olla myöhäistä, mutta ensi talveksi olisi mukava saada kaavat aluskerrastoon esim. merinovillasta. Tai jostain silkkisestä bambuneuloksesta.

S-posti: belgilover@hotmail.com

Anita said...

Itselle vaatteita, (pituus 175cm ja koko 44) tunikat, housut, hameet. Tyttärelle ikä 12v ja pituus 160cm normi vartalo, "yksinkertaisia" vaatteita joita on helppo itse "koristaa".

KiKiDuu said...

Perus liivihameen kaavaa kaipailisin, ilman mitää nappeja yms. Ihan vaan olalta kiinni ommellut siis. (koossa 74 ->).

Toisena toiveena olisi pienempien lasten ns. kaupunkitakki! Joku a-linjainen siisti välikausitakki,jossa olisi joku kiva juju :)

Handmadetitiuu@luukku.com

kaisa said...

V-aukkoinen tunika äidille, joka sopii myös imetyskäyttöön.

Kaisa said...

Täällä kaipailtaisiin aikuisten alusvaatteisiin ja pitkiksiin ohjeita. Kiitos ihanasta lehdestä!

Nellis83@netti.fi

Anonymous said...

Naisten vaatteisiin olisi kiva saada trikoo/college vaatteiden ohjeita sekä aikuisten jumppa vaatteiden ohjeita.
-Jaana- (53940)

Tiina said...

Kaavaehdotuksia: bodyt, toisen sisähaalarin kaava (velour, joustofrotee jne), joka olisi mitoitettu isommallekin leikki-ikäiselle eli meillä vielä 116cm käyttänyt sellaista, simppeli perusyöpaitahaalari (etukiinnitteinen, esim. vetoketju) vauvasta leikki-ikäisen kokoon, trendikkäitä ja simppeleitä perusimetyspaitoja, tunikoita, (itselle pitkänä ihmisenä istuvat huonosti leveät ja lyhythelmaiset mallit, joita suurin osa kauppojen imetyspaidoistakin on, lukuunottamatta Boobin paitoja). Ja äidille trendikäs yksinkertainen kietaisumallinen trikootunika (ei liian lyhyt, muttei aamutakkipituinenkaan!), joka olisi sovellettavissa trikoosta tai hieman paksummasta neuloksesta. Trikoinenkin "neuletakkitunika" on aivan loistava imetyspaidan, t-paidan tai ihan peruspitkähihaisen päälle, koska ei ole liian kuuma ;) Ideoita olisi vaikka kuinka...
Tiina
tiitorn@gmail.com
http://pesapuussa.blogspot.com/

Anonymous said...

Meillä kaivattaisiin hoikalle, mutta harteikkaalle miehelle sopivia paitojen kaavoja. Tosin kaikkein kiireisin kaavan tarve olisi hoikan pitkän miehen pitkille kalsareille;)

kaivolanmaki@saunalahti.fi
asiakasnumero 207245

Elämäntapaidiootti said...

Olen etsiskellyt täydellisen takin kaavaa, sellaista tuskin löytyykään, joten voisiko jonkinlaista rautalankaopastusta kaavojen yhdistelystä tehdä?

legotera (at) gmail . com

Anonymous said...

Kaipaisin kans toppahaalarin kaavoja, raglanhihoilla mieluusti ja tosiaan tosi pakkasille kelpaavaa ja samalla myös kosteudenpitävää.

Toinen, mitä kaipaisi useampikin, on imetyspaitojen kaavat.

camiha@ymail.com

Anna-Maija said...

Kaipailisin erityisesti isommille pojille yksinkertaisiakin malleja, jotka olisi nopsa ommella. Ja niitä kavennusohjeita -lapseni eivät ole kovin hoikkia mutta silti esim. housuista tulee monesti turhan leveitä...

anna-maija at kotatek . net

AnneS said...

Puuvillaisen lappuhaalarin kaava koossa 92-> olis ihan kiva :)

borderte (at) gmail . com

Kirsi said...

Toiveina hoikalle lapselle olkapäistä aukeavan haalarihousun kaava 6kk-2vuotiaalle. Sekä vauvalle pitkähihaisen paidan/tunikan kaava jossa body ommeltu alle, eli yhdistettynä body-paita/tunika.

Kata said...

Raglanhihalla toppahaalaria (ei hihan päällä saumaa) kokona 86-134. Ja toppatakin kaavaa koot möyskin 86-128. Myöskin miesten boxereiden kaavaa oon etsiskelly näin isäinpäivän alla, mutta ei ole löytynyt.

Teri said...

Hei! Kaipaisin kovasti naisten puolihameiden haavoja, sellaisen vähän A-linjaisen kaavaa. Fiksumpi ehkä osaisi sellaisen leikata ilman kaavaakin, mutta kaavakin olisi kiva. Tulppaanihameita ja kapeita muita löytyy, mutta sellaista joka armahtaa vähän takamusta.. heh. :)

Toinen asia, mitä toivoisin tosi kovasti, olisi kaavahaku nettisivuillenne! On tuskaista selata kaikki mahdolliset lehdet ja etsiä tiettyä ohjetta. Kaavahaku palvelisi juuri niiden vanhempienkin lehtien osalta. Esimerkkinä, kun näkee jonkun tehneen esim villi viikinki-kaavalla paidan, sitten pitää selata kaikki lehdet, jotta löytää tuon kaavan. (tämä vain esim, löydän kyllä tuon kaavan! :) Tai jos haluaa etsiä esim hyvän liivimekon ohjeen, voisi löytää vaihtoehdot ja päättää sitten niistä.

Kiitos ihanasta lehdestä! Kaavat toimivia ja vaatteet ihania! :)
raitapaituli @ gmail.com

kiala said...

Kiitos hienoista lehdistä! Meillä kaivattaisiin sellaisten prinsessapussihousujen kaavaa, jotka olisi jostain joustavasta materiaalista. Polven alla pussitus, josta jatkuisi trikoon tai resorina. Ja vyötärö ei saisi olla liian korkea, kun se masu on vielä pyöreä, niin kaikki valahtaa masun alle ja lörpöttää. Ehkä ylälantiosta alkava resori, joka olisi tarpeeksi korkea, että voisi taittaa olisi paras, koska silloin olisi pitkäikäinen housu.

Vähän tämän tyyppiset housut, ilmman pusseja, meillä on olleet todella suositut, koska jalansuun resorin saa sieleästi kengän sisään, eikä se paina tai rutistu. Alle voi kuitenkin laittaa sukkikset tai trikoot.

Kiitoksia vielä! :)
kialas ättä gmail piste com

Eeva M said...

Saan lehden lahjana ja olen ollut huipputyytyväinen, kiitos. Kaavatoiveeni on tulppaanihelmainen hame naiselle; sellainen joka kapenee alespäin, vyötäröllä olisi laskoksia ja sivutaskut. Vyötärö ei olisi liian korkea, mutta ei myöskään lantiomalli.

empukkah ät phnet piste fi

Anonymous said...

Hei!
teillä on ihana kauppa ja ihana lehti.Pääsin onneksi piipahtamaan paikan päällä ja sain paria ale kangasta,jee!!! Lehteen toivoisin ihan perusmallin vauvan vaatteita,bodeja potkuhousuja,Sellaisen peruspakkauksen jonka ompelee vaikka vauvan juuri saaneelle. Myöskin ulkohaalari olisi kiva,voisi kokeille ihan itse ulkovaatteita.Myöskin ihan yksikertaista raglanhihaista yöhaalarin ohjetta kaipailisin.

terkuin Riitta riittalehtola@hotmail.com

Anonymous said...

Aiemmin tuossa ylhäällä toivoin college olohaalaria ja joku sen tyyppinen näytti ensi numerossa olevankin. Jippii! Kiitos. :) Vielä, jos saisi vetoketjullisen ja hupullisen ja koosta 80 aina ihan isoihin jopa 170 asti kaavat niin täällä hypittäisiin riemusta. Joku taisi ehdottaakin jossain kommentissa että sellainen kaavahaku ois hyvä, jolla vois hakea missä numerossa olisi joku tietty kaava mitä etsii. Uusi lehti lähtee kaupasta heti mukaan kun se ilmestyy! Hyviä kaavoja oli! :) tikrutin

jenninho said...

toivoisin ihanaa retrohaalari kaavaa, hihattomana ja nepit olkapäillä ja resorit lahkeissa ja kädensuissa

Anonymous said...

Aikuisten jumpin kaavaa toivotaan täällä! Ja lasten myös. Sellainen lörppä. Ei mikään slim malli.