Wednesday, January 12, 2011

Design contest winners are...

Thank you all for participating our design contest. We promised to announce the result today, so here are the winners in all categories. You will see more photos tomorrow.
Adults and young persons over 15


The task was to design a single garment or an outfit for a child or teenager.
First prize -a splendid Janome Cover Pro 1000CPX coverstitch machine (valued at EUR 950)- goes to Elina Salmi-Lampila (Finland) who sent us the entry "Liivistä liivihameeksi"


Second prize - a product package (valued at EUR 100) goes to Annelies Mertens (Belgium) for her entry " Amima"


Third prize - a product package (valued at  EUR 75) will be sent to Jenni Mäensivu (Finland) for her entry "Muurahaiskarhupaita"


An extra prize - a product package (valued at  EUR 50) goes to Ruby Vegter (The Netherlands) for her entry "On the road again"
+ + + + +


Young persons aged 9–14


The task for young persons was to design a single garment or an outfit for the entrant her/himself or a for a friend.


First prize goes to Amelie Stauß, 14 yrs, (Germany) for her entry "Schwarz-Weiss-Kombination". She will receive a wonderful “Young Designer” starter kit (valued at EUR 150). 


Second prize goes to Lyy Raitala, 11 yrs (Finland) for her entry "Ruskea kukkamekko" 


Third prize goes to Rebecka Wagersten, 10 yrs (Sweden) for her entry "Flodhästkläder". 


Both Lyy and Rebecka will get drawing and craft material packages (valued at EUR 50).


+ + + + +


Children under 9


The task was to draw or paint an animal or imaginary figure. We will use the figure as an appliqué, embroidery or print motif on a T-shirt.


The three four best designers in this category will receive a T-shirt bearing a motif based on the winner’s own drawing or painting. They will also receive drawing and craft material packages (valued at EUR 50).


And the lucky winning little artists are: 


"La méduse de la mer" by Hélène Lecomte, 5 yrs from France


"Blumenwiese" by Mia Reinhardt, 4 yrs from Germany


"Der schönste Dinosaurier" by Hannes Kremsler, 5 yrs from Germany


"Cats with hats" by Eliana Cejudo Kalunka, 5 yrs from  Spain


+ + + + +


Thank you for all of your lovely entries. We will write you more about the contest tomorrow. Congratulations to all winners! We will contact you all personally.


# edit: Some photos already here: http://www.flickr.com/photos/ottobredesign_editors/


Yours,
OTTOBRE staff


+ + + +


Ja suomeksi vähän monisanaisemmin....
Juhlavuotemme kunniaksi järjestetty SUUNNITTELUKILPAILU on nyt ratkaistu!
Aivan ensimmäiseksi haluamme kiittää lämpimästi kaikkia kilpailuumme osallistuneita. Kilpailu sai liikkeelle satamäärin innokkaita taiteilijoita, joista nuorimmat olivat vain parin vuoden ikäisiä. Posti kantoi meille kaikkiaan 363 kirjekuorta, joista paljastuvista töistä 122 kpl osallistui alle 9-vuotiaiden sarjaan, 53 työtä 9-14-vuotiaiden nuorten sarjaan ja loput aikuisten ja yli 15-vuotiaiden sarjaan. Kirjeitä tuli tasaisesti ympäri maailmaa, kotimaastamme Suomesta, Skandinaviasta ja Euroopasta toki kaikkein runsaimmin. 

Kävimme ihastuksesta huokaillen läpi kaikki työt ja voitte uskoa, että voittajien löytäminen ei ollut kovin helppoa. Koska tehtävän toteutustapa oli vapaa, saimme toinen toistaan upeampia kilpailutöitä: piirroksia, maalauksia, kollaaseja, paperinukkeja, pienoiskokoon ommeltuja vaatekappaleita, valokuvia valmiista asukokonaisuuksista ja jopa kaavoja niiden toteuttamiseen. Oli mukava huomata, että töiden tekemiseen oli käytetty runsaasti mielikuvitusta ja niitä oli tehty aikaa ja vaivaa säästelemättä. 

Arvioinnissa kiinnitimme erityistä huomiota ideoiden tuoreuteen ja raikkauteen sekä omaperäisyyteen. Seuraavaksi tärkein arvosteluperuste oli esitystapa ja työn visuaalinen ilme sekä työn toteuttamiskelpoisuus. Me haimme ja saimme paljon uusia ideoita, vaikka mukana oli toki myös runsaasti romanttisia "Pieni talo preerialla"-tyyppisiä ja muita jo klassikoiksi muodostuneita asuja. Kierrätysidean pohjalta suunnitellut asut ilahduttivat raatia, vaikka valitettavasti yksikään niistä ei sellaisenaan ihan yltänyt töiden parhaimmistoon.

Töistä kaikkein riemukkaimmat löytyivät alle 9-vuotiaiden lasten sarjasta, jossa näkyi pikkuisten luontainen kaipuu väreihin ja iloon. Pöytämme täyttyi mielikuvitusolioista ja lemmikkieläimistä. Kuvassa lasten sarjan loppusuoralle selvinneet. 

Nuorten 9-14-vuotiaiden sarjan työt olivat värikkäitä ja ennakkoluulottomia. Useissa töissä inspiraation lähteenä oli nuorisokultturin eri alalajit ja viihdemusiikki, käytännöllisyyden jäädessä hieman taustalle. Kaipasimme nuorten sarjaan enemmän poikien vaatteita ja tietysti myös poikia osallistujiksi, mutta ensi kerralla sitten! Kuvassa on nuorten sarjan 15 parasta työtä. 

Yli 15- vuotiaiden ja aikuisten sarjassa kilpailutöiden kirjo oli kaikkein laajin. Osa sarjaan osallistuvista oli vasta "suunnittelijan uransa" alkumetreillä ja osassa töistä näkyi jo lähes ammattimainen ote. Mallipiirrosten lisäksi töissä oli käytetty sekä kuvituskuvia, työselostuksia että materiaalinäytteitä. Suuri osa tämän sarjan vaatteista oli suunniteltu eri-ikäisille tytöille, joten saimme paljon mekkoja, hameita ja takkeja. Myös tähän sarjaan raatimme kaipasi lisää eri-ikäisten poikien vaatteita sekä asuja, jotka sopivat sekä tytöille että pojille. 

Ja sitten voittajiin. Kirjaamme kunkin voittajatyön jälkeen muutaman sanan raatimme arvioinnista:

Aikuiset ja 15-vuotiaat nuoret

Yleistä: Voittajatöissä yhdistyivät tuoreet raikkaat ideat ja omaperäisyys sekä myös vaatteiden toteuttamiskelpoisuus. Voittajatöiden leikkimielisyys ja lapsenomaisuus ilahduttivat raatia, vaikka esitystavan ja visuaalisuuden suhteen töissä olikin hieman toivottavaa. 

1. palkinto: Janome Cover Pro 1000CPX-peitetikkikone
Työ: Liivistä liivihameeksi
Suunnittelija: Elina Salmi-Lampila, Suomi
Näin raati arvioi työtä: "Liivihame koostuu toppimaisesta, olalta avattavasta yläosasta ja useasta erilaisesta helmaosasta. Materiaaleiksi liivihameeseen suunnittelija ehdottaa puuvillakangasta, samettia, velouria ja froteeta. Työ on kauniisti ja huolellisesti toteutettu. Idea on raikas ja tuore, vaikka siinä onkin mukana ripaus retrohenkeä. Vaate on myös helppo toteuttaa ja se on varsin muuntautumiskelpoinen. Kilpailutyössä on kuvattuna kymmenen eri vaihtoehtoja, joista raadin mielestä ainakin kuusi on varsin käyttökelpoista ja kaunista. Helmaosan ja yläosan yhdistämiseen vetoketjulla raati suhtautui hieman epäilevästi, mutta muutoin työ täytti mainiosti tehtävänannon ja ansaitsee ensimmäisen palkinnon."

2. palkinto: 100 euron arvoinen tuotepaketti
Työ: Amima 
Suunnittelija: Annelies Mertens, Belgia
Raadin arvio: " Työ on helppo, hauska, ajaton ja houkuttelee myös aloittelijan ompelemaan. Malli soveltuu monenlaisille kankaille, myös kuviollisille. Hauska taskuidea ja väriläiskinä toimivat kanttaukset piristävät muuten pelkistettyä mallia. Työssä on selkeä, suoraan toteuttamiskelpoinen mallikuva ja hyvät mittasuhteet."

3. palkinto: 75 euron arvoinen tuotepaketti
Työ: Muurahaiskarhupaita
Suunnittelija: Jenni Mäensivu, Suomi
Raadin arvio: " Hauska ilmeikäs trikoopaita, joka sopii sekä tytölle että pojalle ja ilahduttaa varmasti jokaista pientä. Paidan toinen hiha leikataan raidallisesta neuloksesta ja se muodostaa muurahaiskarhun kuonon. Muurahaiskarhun korva on erillinen kappale, joka ommellaan raglansauman. Raati ilahtui erityisesti mallin kolmiuloitteisuudesta. lapsilähtöisyydestä ja loppuun asti mietitystä toteutustavasta. Tämä on niitä vaatteita, joita jokainen lapsi muistaa koko ikänsä."

Lisäksi haluamme antaa yhden kunniamaininnan, jonka voittaja saa  50 euron arvoisen tuotepaketin. 


Työ: On the road again
Suunnittelija: Ruby Vegter, Hollanti
Raadin arvio: "Kilpailun hauskimmat housut pojalle! Mustiin farkkuihin oli toteutettu painoväreillä teitä, parkkipaikkoja, liikennevaloja ja -merkkejä. Voimme sielumme silmin nähdä kuinka odottamiseen pitkästynyt viikari kaivaa taskustaan pikkuauton ja ryhtyy huristelemaan pitkin polviaan. Harmi, että kuva housuista oli hädin tuskin postimerkkiä suurempi."

+ + + +

Nuoret 9-14-vuotta

1. palkinto: Young Designer aloituspaketti nuorelle suunnittelijalle
Työ: Schwarz-Weiss-Kombination
Suunnittelija: Amelie Stauß,14 vuotta, Saksa
Raadin arvio: "Raikas ja trendikäs kokonaisuus, jossa peruskuoseilla on saatu aikaan näyttävä asu. Tällä nuorella suunnittelijalla on hyvä ote vaatetussuunnittelun maailmaan! Työ on tehty huolellisesti ja oivaltavasti tarkkoine materiaaliselostuksineen. Asu on toteuttamiskelpoinen sellaisenaan."


2. palkinto: piirustus- ja askartelutarvikepaketti
Työ: Ruskea kukkamekko
Suunnittelija: Lyy Raitala, 11 vuotta, Suomi
Raadin arvio: "Linjakas ja mittasuhteiltaan asukokonaisuus, jossa mukavat yksityiskohdat ja erittäin kaunis värimaailma. Työ on tehty huolellisesti ja se on toteuttamiskelpoinen sellaisenaan." 


3. palkinto: piirustus- ja askartelutarvikepaketti
Työ: Flodhästkläder (Virtahepo-asukokonaisuus)
Suunnittelija: Rebecka Wagersten, 10 vuotta, Ruotsi
Raadin arvio: "Upea, tarkkaan mietitty rooliasu, johon kuuluu puku, tossut ja kintaat. Asukokonaisuus, joka sopii eri-ikäisille lapsille sekä tytöille että pojille. Yksityiskohdat oli sekä piirretty että selostettu huolellisesti eri suunnista katsottuna. Tekijällä on oivallinen havainnointikyky ja mielikuvitus!" 

+ + + +
Lapset, alle 9 vuotta

Alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, palkitsemme lasten sarjassa kolmen sijasta neljä onnellista pientä taiteilijaa T-paidalla, johon heidän oma piirroksensa on toteutettu. Lisäksi he saavat mukavat piirustus- ja askartelutarvikepaketit (arvo 50 EUR).

Voittajatyöt ja niiden pienet taiteilijat:

Työ "La méduse de la mer", taitelija Hélène Lecomte, 5 vuotta, Ranska
Työ "Blumenwiese", taitelija Mia Reinhardt, 4 vuotta, Saksa
Työ "Der schönste Dinosaurier", taiteilija Hannes Kremsler, 5 vuotta, Saksa
Työ "Cats with hats", taiteilija Eliana Cejudo Kalunka, 5 vuotta, Espanja

Janome peitetikkikoneen, tuotepalkinnot ja askartelutarvikepaketit postitamme voittajille lähipäivinä. T-paidat lasten sarjan voittajille toteutamme helmikuun aikana, kunhan olemme selvittäneet kunkin pienen taiteilijan vaatekoot ja muut tarkemmat toiveet. 

Onnittelut voittajille ja suurkiitos kaikille muille osallistujille upeista töistänne! Tuloksia saatte nähdä alkaneen vuoden seuraavissa lehdissä. Lisää kuvia kilpailuun osalistuneista töistä löydätte blogistamme lähipäivinä.


3 comments:

Johanna said...

What fun! Can't wait to see all the other entries...

Unknown said...

Very cute designs, I hope they will soon appear in Ottobre.

Morticia Addams said...

Wow!!! My daughter Helene won and we're so proud of her... Thank you so much! I hope we will find soon in our favourite magazine the beautiful winners'patterns, they seem to be really cute...